Naar inhoud

Werk mee aan het stadsgedicht!

 

In 2019 is het 100 jaar geleden dat in Antwerpen de eerste sociale woning werd gebouwd. Ook De Ideale Woning viert mee, en vroeg aan stadsdichter Maud Vanhauwaert om naar aanleiding van die verjaardag een stadsgedicht te schrijven over de wijk Groenenhoek in Berchem, waar zich de allereerste sociale woningen van De Ideale Woning bevinden.

 

Om de inhoud van het stadsgedicht te bepalen is Maud op zoek naar jouw verhaal!

 

Het idee is dat Maud bewoners van een sociale woning in de Groenenhoek wil vragen naar hun ouderlijk huis. Dat hoeft dus zeker niet de huidige sociale woning te zijn. Hoe zag die ouderlijke woning er uit? Hoe zag de woonkamer er uit? Waar speelden de kinderen? Waar werden vrienden en familie ontvangen? Enz. Al die verhalen wil Maud samenbrengen tot een ideale woning!

 

Lees hier het artikel dat is verschenen in de laatste editie van De Ideale Woning-krant.

 

Woon je in een sociale woning in de wijk Groenenhoek, of in het district Berchem, en wil je graag jouw verhaal vertellen? Stuur dan een e-mail naar reporter@ikoefen.be of bel naar 0470 10 60 52 (Ilse Cockx, Vormingplus regio Antwerpen). Samen bekijken we dan hoe we jouw verhaal kunnen noteren.

Datum van het bericht: woensdag 17 oktober 2018
Alle nieuws