Naar inhoud

Buurtbewoners Groenenhoek vertellen hun verhaal

_80A8869.jpg

In 1919 werden de eerste sociale woningen gebouwd in Antwerpen. Nu, honderd jaar later, verzamelt De Ideale Woning samen met stadsdichter Maud Vanhauwaert verhalen van buurtbewoners uit de wijk Groenenhoek in Berchem. Ben je zelf sociale huurder in Groenenhoek? Vertel je verhaal!

 

Stadsdichter doet plannen uit de doeken

De Ideale Woning vroeg aan stadsdichter Maud Vanhauwaert om een stadsgedicht te schrijven over de wijk Groenenhoek in Berchem, waar zich de allereerste sociale woningen van De Ideale Woning bevinden.

 

Maud Vanhauwaert wil voor het stadsgedicht verhalen over het ouderlijk huis verzamelen van bewoners uit de wijk Groenenhoek. Hoe zag het ouderlijk huis er uit? Waar speelden de kinderen? Waar werden vrienden en familie ontvangen? Al die verhalen wil Maud samenbrengen in een publicatie en een nieuw stadsgedicht ‘Het huis in mij’.

 

Op zaterdag 16 februari 2019 ontvouwde de stadsdichter op een heus winterfeest haar plannen. Er waren gratis frietjes en muziek van wijkbewoner Abdelkader Zahnoun voor iedereen. Bekijk hier het filmpje op ATV en de foto's.

 

Ben je bewoner van een sociale woning in de wijk Groenenhoek? Vertel je verhaal en werk zo mee aan het stadsgedicht!

Neem contact op via reporter@ikoefen.be of bel naar 0470 10 60 52 (Ilse Cockx, Vormingplus regio Antwerpen). We sturen een buurtreporter langs.

Datum van het bericht: woensdag 20 februari 2019
Alle nieuws