Naar inhoud

Berchem - 2017-05-06 Lentepoets Berchem Kerk

moniquepoetsdagberchemkerk.jpg

Poetsdag aan Berchem Kerk

Zaterdag 6 mei om 11 uur startte aan Berchem Kerk de jaarlijkse Lentepoetsdag. De deelnemende buren zetten hun beste beentje voor om de gemeenschappelijke delen te laten stralen. Dit gebeurde onder leiding van Violette en met steun van de Stadsmakers. Ze zorgden voor tentjes, tafels, stoelen en een echte catering.

 

Een drukte van jewelste

In het blok Heilig Hartstraat was het een drukte van jewelste. Patty gaf de lift een hoognodige grondige beurt en ging ondertussen lustig mee op en neer. Lydie borstelde de kelder schoon, Linda en Jeaninne veegden de inkomhal en de straat netjes. Patty deed de brievenbussen blinken, de postbode zal zich kunnen spiegelen. Garda kon het echt niet laten en nam de inkomhal van de tweede verdieping grondig voor haar rekening. Ze stofte zelfs de muren af die te lijden hadden van de renovatie. Christianne voerde haar dagelijkse strijd tegen het zwerfvuil.

  

Rita van de Grote Steenweg klom zelf op de ladder om de hoge ramen van de hal een goede beurt te geven. Bij nader inzien stonden er precies geen meer in, zo proper waren ze. Op de 195 schrobden Annemie en Lizzy de kelder en vulden ze nog mee de bloembakken .   Roger nam zijn blok onder handen en keerde de kelders uit. Ingrid was ook al niet te stoppen en deed naast een grondige poetsbeurt in haar eigen blok ook nog even de garage. Asmaa verzorgde ons met haar heerlijke thee. Mevrouw K. had iets speciaals voor ons gemaakt. Eigenlijk leverden zoveel buren een bijzondere bijdrage, teveel om op te noemen.

 

Meedoen of niet meedoen ?

Aan sommige bewoners kon ik vragen of ze meededen aan de Lentepoets. “Nee, bij mij is het proper en ik poets alle weken de inkomhal.” Anderen antwoordden dan weer: “Nee, ik doe dat niet.”

 

Na afloop verraste het vakkundig vrijwilligersteam ons op lekkere broodjes. We lieten ze duchtig smaken bij nog een gezellige babbel en een briefing van Violette.

 

Met dank aan de deelnemende buren die hun steentje hebben bijgedragen om onze buurt te laten stralen. 

 

Spijtig regende het ook wat opmerkingen, maar die zullen overgemaakt worden aan De Ideale Woning.

 

Reporter Monique en redactieploeg

N.v.d.r. Waarom doe jij (niet) mee met de Lentepoets? Laat het ons weten via reporter@ikoefen.be of vertel het ons tijdens de straatinterviews in de zomer in jouw buurt.

Praktisch

sociale dienst

Diksmuidelaan 276
2600 Berchem